Asociatia ProgressOn Youth Power

Asociatia ProgressOn Youth Power

Asociatia ProgressOn este o organizatie infiintata cu intentia unei dezvoltari durabile la nivel national si international. Echipa noastra este formata din tineri care doresc sa implementeze solutii, atitudini si activitati complementare si alternative in vederea realizarii scopurilor organizatiei.

Scopul principal este sa aducem in prim plan tinerii in toate domeniile. Ne propunem stimularea participarii tinerilor la viata sociala si culturala precum si sustinerea si promovarea intereselor comune ale membrilor la nivel national si international.

Echipa noastra are obiective concrete si este total dedicata realizarii acestora :

 • Desfasurarea de programe, proiecte si actiuni pentru promovarea si sustinerea intereselor tineretului;
 • Organizarea si promovarea unui serviciu civil de voluntariat;
 • Stimularea vietii asociative a tinerilor;
 • Promovarea principiilor democratice;
 • Combaterea rasismului, discriminarii, xenofobismului si a ideilor extremiste;
 • Promovarea identitatii europene;
 • Promovarea cooperarii, dialogului, solidaritatii si tolerantei de catre tineri fata de orice persoana;
 • Promovarea principiilor ecologiste si educatia tinerei generatii in spiritual respectului fata de natura;
 • Sustinerea si implicarea in proiecte de protectie a copilului si familiei;Sprijinirea si promovarea societatii civile din Romania in noul context European;
 • Promovarea  activitatilor artizanale si din sfera hobby;

Asociatia ProgressOn a reusit sa se impuna pe plan local prin desfasurarea unor proiecte importante pentru societatea civila. Pornind de la scopul asociatiei, echipa nostra depune eforturi pentru realizarea proiectelor, ghidandu-se dupa principii democratice in sprjinul pacii, solidaritatii nationale si internationale. Programele desfasurate de Asociatia ProgressOn se adreseaza tuturor, indifferent de sex, apartenenta culturala sau statut social, religie sau varsta, si se bazeaza pe principiul voluntariatului ca mijloc de realizare a schimburilor si schimbarilor sociale.

Proiectul

Cu ocazia Sarbatorilor de iarna va invitam sa participati la cea dea treia editie a proiectului “Craciunul lor in mainile tale”. Prin acest proiect ne propunem sa oferim fiecaruia posibilitatea de a-si descoperi si dezvolta veleitatile artistice intr-un mediu placut, si in acelasi timp sa oferim tuturor ocazia de a se implica activ in societate ajutand in acest mod mai multi copii si familii dezavantajate din punct de vedere economico-social. Partenerii principali in acest proiect sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Ideea de baza a proiectului este de a darui celor dragi un obiect original facut de mana in cadrul atelierelor noastre, ajutand in acest mod echipa ProgressOn sa aduca bucuria sarbatorilor de iarna mai aproape de copii din centrele de tip familial din Santana. Activitatile de baza ale proiectului constau in organizarea a 8 ateliere practice, care pornesc de la conceptul de artizanat/arta manuala, avand ca tema crearea de decoratiuni si cadouri de Craciun.

Toate decoratiunile create de participanti (obiecte handmade) vor putea fi mai apoi cumparate de acestia si transformate in cadouri pentru cei dragi, sau vor putea fi „donate” si mai apoi scoase la vanzare. Produsele rezultate in urma acestor ateliere vor fi valorificate la targurile de sarbatori din Arad, iar din fondurile rezultate vom cumpara cadouri pentru copii din centrele de plasament din Santana.

Arta handmade este instrumentul perfect prin care oricine poate contribui activ, creand un cadou prin care putem aduce bucuria Sarbatorilor de Craciun in caminele mai putin avantajate. Participantii vor avea posibilitatea sa constientizeze nevoile si problemele societatii actuale, facand totodata un lucru util caritabil prin esenta lui, in spiritul acestei perioade a anului, cand oamenii se simt datori sa fie mai aproape de semenii lor.

Acest eveniment se va adresa in primul rand tinerilor, lasand bineinteles usa deschisa tuturor  persoanelor care doresc sa participe. Atelierele se vor desfasura incepand cu data de 23 noiembrie 2011, pe parcursul a 4 saptamani, in fiecare miercuri si sambata, inntr-o cafenea centrala si de semenea intr-un atelier al unei artiste locale, avand ca invitati speciali artisti care sa invioreze atmosfera.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea abilitatilor practice prin intermediul artei handmade si in acelasi timp constientizarea si responsabilizarea oamenilor asupra nevoilor deosebite a unor grupuri sociale defavorizate din aceasta perioada.

Obiective 

1. Constientizarea, sensibilizarea si responsabilizarea oamenilor asupra nevoilor societatii in special in perioada sarbatorilor de iarna:
–            Conştientizarea cetatenilor, ajutandu-i sa inteleaga si sa afle detalii despre sistemul de asistenta sociala, funcionare acestuia si cine face parte din el;
–           Responsabilizarea lor, demonstrandu-le ca nevoile si lipsurile pe care copii din orfelinate si casele de copii le au sunt resimtite altfel fata de noi, societatea larga, care dispunem de toata comoditatea unui camin si a unei familii;
2.  Implicarea tinerilor, aratandu-le metode si solutii diverse prin care ei pot fi responsabili si se pot implica in viata sociala a comunitatii locale;
3. Participarea activa
–           Participarea activa va consta in implicarea participantilor in toate stagiile proiectului de la atelierele organizate pana la inmanarea cadourilor;
–           Demonstrarea (ori crearea) abilitatilor practice, ajuta participantii sa isi dezvolte si insuseasca deprinderile necesare artei artizanale prin intermediul carora se vor dezvolta pe plan personal datorita interactiunii si expunerii in cadrul atelierelor;
4.  Valorificarea obiectelor artizanale confectionate de participanti prin participarea la targurile organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna din Arad, banii colectati fiind folositi in scopul achizitionarii cadourilor pentru copii din centrele din Santana.

Metodologie

Metodologia folosita pentru acest proiect se bazeaza pe educatia non formala si educatia experimentala pentru a motiva participantii si a-i constientiza asupra unor probleme reale ale societatii romanesti. Principalele activitati ale acestui proiect sunt atelierele handmade desfasurate in cadrul unei cafenele frecventate de tinerii din Arad. Aceste ateliere ofera ocazia participantilor de a experimenta un concept nou, de a capata anumite abilitati practice, de a interactiona si schimba idei si opinii cu persoane noi, de a intelege ori cunoaste situatiile unor copii dezavantajati si de a actiona pentru ameliorarea acestora.

Activitatile practice sunt destinate nu doar celor care detin deja aceste deprinderi, ci tuturor persoanelor ce vor sa contrubuie. Prin intermediul artei artizanale si a conceptului handmade, participantii invata sa confectioneze diferite obiecte cum ar fi globuri din materiale, felicitari personalizate, decoratiuni de pom din materiale reciclabile, cadouri handmade, etc, demonstrand ca unde este vointa, este si actiune si nu este greu sa faci un cadou celor care nu spera sa il primeasca. Cele 8 ateliere vor fi sustinute de artisti handmade consacrati din Arad, care vor preda tehnicile si vor doferi sfaturi si idei utile pentru proiecte handmade. Un cadou personalizat facut de mana pentru un scop nobil are mai multa incarcatura decat un cadou cumparat pentru un copil cu o familie normala caruia nu ii lipseste nimic.

Consideram organizarea acestor ateliere practice oportuna si necesara in dezvoltarea treptata a societatii noastre. Experimentand conceptul handmade si confectionand singuri cadourile, participantii au posibilitatea de a participa prin propriile forte si cunostiinte la ajutorarea acestor copii, de a contribuii in cel mai bun si practic mod posibil.

Activităţile planificate                                              

Proiectul incepe in 23 noiembrie si se sfarseste in 21 decembrie. Bunurile si cadourile vor fi impartite cu ajutorul voluntarilor, si deschis tuturor participantilor, in data de 23 si 24 Decembrie 201.

Atelierele din cadrul acestui proiect vor avea loc in zilele stabilite de comun acord cu partenerii nostrii, adica fiecare sambata si miercuri pe perioada a 4 saptamani. Nu exista limita in ceea ce priveste numarul participantilor la atelierele practice. Vom incerca inscrierea anterioara a participantilor, pentru a eficientiza scopul atelierelor.

Tinerii artisti vor avea ocazia sa isi expuna atat obiectele create in cadrul atelierelor cat si alte lucrari personale in cadrul targurilor de Craciun.

Activitatile vor fi insotite de o campanile de colectare bunuri cu scopul donarii acestora caselor de copii si unor familii cu posibilitati reduse. Colectarea de bunuri va fi posibila pe toata durata proiectului.

Principalele actiuni ale proiectului constau in 8 workshopuri, fiecare sustinute de catre un tanar experimentat in arta handmade:

 1. Felicitari personalizate.
 2. Decoratiuni pom din materiale
 3. Decoratiuni de pom din hartie
 4. Decoratiuni din materiale reciclabile
 5. Decoratiuni din pasta polimerica
 6. Decoratiuni realizate prin tehnica decoupage
 7. Decoratiuni si elemente crosetate
 8. Confectionare elemente cu Mos Craciun (cizmulite, girlande, miniaturi Mos Craciun, braduti )

Rezultate asteptate

Participantii acestui proiect vor fi mai responsabili fata de semenii lor si constienti asupra dificultatilor situatiei acestora. Responsabilitatea crearii de cadouri pentru niste copii dezavantajati, va pune participantii in situata de a cantarii si aprecia propria pozitie in societate si in familie, si de a realiza cata nevoie au acei copii de atentie si ajutor.  Participarea la atelierele de creatie ajuta participantii sa isi dezvolte creativitatea si sa isi insuseasca tehnici noi ale artei handmade, tehnici ce vor putea servi la implementarea altor proiecte. Participarea alaturi de un grup mare la aceste ateliere vor dezvolta latura personala, creativitatea, imaginatia si spiritul de echipa. Valorificarea decoratiunilor va insemna atat achizitionarea cadourilor pentru copii cat si succesul participantilor evidentiat prin munca si interesul depus.

Sperand ca le vom oferii sarbatori fericite copiilor din centrele de plasament, care vor simti bucuria daruirii si a sarbatorilor.

Ne dorim ca in urma acestui proiect sa descoperim nu doar zambetul de pe fata unui copil, ci si bucuria care apare atunci cand daruiesti ceva, si daruiesti din suflet.

Personalul proiectului

Coordonatorul acestui proiect este Bianca Son, vicepresedintele Asociatiei ProgressOn Youth Power si Mihaela Mic, consilier financiar si coordonator proiecte in cadrul asociatiei. Echipa de implementare a proiectului este formata din voluntarii asociatiei si se bazeaza pe stransa colaborare cu viitori parteneri si sponsori.

Diviziunea surselor financiare

Contributia Asociatiei ProgressOn la acest proiect consta in asigurarea resurselor de baza pentru pornire proiectului plus resursele umane si materiale detinute. Voluntarii asociatiei vor veghea la buna implementare si desfasurare a acestui proiect. Ei se vor implica si dedica eficientizarii proiectului, si diseminarii lui pentru ca scopul sa fie sa fie implementat cu success.

Aportul tehnic consta in folosirea resurselor tehnice de care dispunem si anume computere, telefoane, utilitati tehnice, transport –  masini necesare in deplasarile diverse impuse de proiect si deplasarile cu bunurile colectate in judet.

Sponsori pana in acest moment sunt :

 • Agentia de turism Mondo Viaggi
 • RTC Tora Trading SRL  papetarie, consumabile si rechizite
 • Free Cont consultanta fonduri europene
 • Sil Plast SRL materiale plastice, produse si prelucrare
 • Merceria Arad
 • Sword  manufacturieri de reclama
 • Alex S. Photography fotograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri/Sustinatori:

 • Eny Gallery
 • Libraria Carturesti
 • Arad Culture
 • ARQ
 • Ghidul Aradean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programul complet al atelierelor de creatie:

ACTIVIATI                    

Locatie Inceput  Sfarsit

RESPONSABILITATE

Campania de lansare a proiectului Arad 23.11.2011 29.12.2011 Echipa de implementare a proiectului
Distribuirea materialelor informative Municipiul Arad 23.11 23.12 Voluntarii Asociatiei ProgressOn
Decoratiuni si elemente crosetate Libraria Carturesti 26.11 orele 18.00 26.11 orele 20.00 Lidia Flutur
Decoratiuni din pasta polimerica Eny Gallery 30.11 orele 18.00 30.11 orele 20.00 Petrioni
Decoratiuni de pom din hartie Libraria Carturesti 03.12 orele 18.00 03.12 orele 20.00 Asociatia ProgressOn
Targ Mos Nicolae Atrium Mall 01.12 06.12 Coordonatorul proiectului
Decoratiuni pom din materiale Eny Galery 07.12 orele 18.00 07.12. orele 20.00 Arabela
Decoratiuni din materiale reciclabile Libraria Carturesti 10.12 orele 18.00 10.12 orele 20.00 Asociatia Progresson
Decoratiuni realizate prin tehnica decoupage Eny Gallery 14.12 orele 18.00 14.12 orele 20.00 Rita
Felicitari personalizate Libraria Carturesti 17.12. orele 18.00 17.12 orele 20.00 Nicoleta
Confectionare elemente cu Mos Craciun (cizmulite, girlande, miniaturi Mos Craciun, braduti ) Eny Gallery 21.12 orele 18.00 21.12 orele 20.00 Asociatia ProgressOn
Targ Craciun Atrium Mall 16.12 23.12 Coordonatorul proiectului
Targ Craciun Expo Arad 19.12 24.12 Coordonatorul proiectului
Colectare bunuri si cadouri de la aradeni Arad 26.11 23.12 Asociatia ProgressOn
Vizita la centre cu cadourile Mun. Arad 23.12 24.12 Echipa de implementare a proiectului si sponsorii
Incheiere si diseminare proiect 24.12 29.12 Echipa de implementare a proiectului
Reclame

1 Comentariu(i)

 1. Pingback: Un proiect caritabil… « Bianca` s corner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: